Gruaja që lindi 10 foshnje radhazi, thyen rekordin botëror Guinness

Lindja e një fëmije është një nga ndjenjat më të lumtura për çdo nënë. Ju duhet të keni dëgjuar shumë herë që gratë lindin binjakë ose treshe. Por a keni dëgjuar për një grua që lindi 10 foshnje në të njëjtën kohë? Sado që është një ndjenjë e madhe të bëhesh nënë, lindja nuk është një përvojë pa dhimbje. Kjo grua nga Afrika e Jugut mbante dhjetë fëmijë në barkun e saj menjëherë dhe më pas i lindi në mënyrë të sigurt. Gruaja me emrin Gosiame Thamara Sithole lindi shtatë djem dhe tre vajza, sipas raportit në Pretoria News.

- Advertisements -

Sithole ka thyer rekordet botërore të Guinness për shumicën e fëmijëve të lindur në një lindje të vetme për të mbijetuar gjithashtu. Burri i Sithole i tha Pretoria News se mjekët kishin zbuluar tetë foshnje gjatë skanimeve, por gruaja solli dhjetë të hënën në mbrëmje. Sithole theu rekordin i cili ishte vendosur më parë nga Halima Cisse e cila lindi nëntë fëmijë në Marok muajin e kaluar.

Sithole më parë kishte lindur binjakë të cilët tani janë gjashtë vjeç. Ajo gjithashtu zbuloi se lindja e fëmijëve ishte e natyrshme.  Në një shënim të lidhur, Nadya Suleman aktualisht mban Rekordet Botërore Guinness për lindjen e shumë fëmijëve në një lindje të vetme për të mbijetuar. Ajo lindi gjashtë djem dhe dy vajza në California, SH.B.A., në 2009.

Në uebfaqen e Rekordeve Botërore të Guinness thuhet, “Tetëkëmbëshat Suleman janë vetëm grupi i dytë i plotë i oktupleve që kanë lindur të gjallë në Shtetet e Bashkuara dhe, një javë pas lindjes së tyre, tejkaluan nivelin e mëparshëm të mbijetesës në të gjithë botën për një seri të plotë oktpletësh të vendosur nga Oktplet Chukwu në 1998. ”

Disa javë më parë, një grua marokene me emrin Halima kishte thurrur një rekord duke lindur nëntë fëmijë, dhe tani kjo grua e Afrikës së Jugut ka shumë të ngjarë të ketë thyer rekordin e Halimës duke lindur dhjetë fëmijë.

LEXO EDHE:

Back to top button