Guri që u shit për 143 mijë 750 dollarë

Guri që u shit për 143 mijë 750 dollarë

Një gur i çmuar u shit për 143 mijë 750 dollarë në një ankand në Alaskë. Opali, i quajtur “Americus Australis”, është më shumë se 11,800, ndërsa ka një histori të gjatë.

Kohët e fundit, ajo u mbajt në një dollap prej liri në një shtëpi, në veri të Anchorage, nga Fred von Brandt, i cili gërmon ar në Alaskë dhe familja e të cilit është në biznesin e gurëve të çmuar.

Opali është më i madh se një tullë dhe është i ndarë në dy pjesë, për të cilën von Brandt tha se ishte një praktikë e përdorur dekada më parë për të provuar cilësinë e gurëve të çmuar.

Guri ka qenë në familjen e tij që nga fundi i viteve 1950, kur gjyshi i tij e bleu atë nga një tregtar australian.

LEXO EDHE:

Back to top button