Houthi pretendon se ka zbuluar rrjet spiunazhi amerikano-izraelit në Jemen

Houthi pretendon se ka zbuluar rrjet spiunazhi amerikano-izraelit në Jemen

Rebelët Houthi të Jemenit pretenduan të hënën se kishin zbuluar një rrjet të Mossad dhe inteligjencës amerikane. Sipas rebelëve të mbështetur nga Irani, ata kanë prova të konsiderueshme të ekzistencës së rrjetit, i cili përfshin qindra operativë nga organizata të ndryshme.

Rrjeti Al Mayadeen i lidhur me Hezbollahun libanez raportoi se Houthis pretendojnë se rrjeti ka operuar në Jemen që nga viti 2015, duke mbledhur inteligjencë për të ndikuar në ekonominë e vendit.

Raporti thekson gjithashtu se rrjeti i spiunazhit ndikoi me sukses në vendimmarrje, depërtoi në aparatet shtetërore dhe ofroi inteligjencë ushtarake për SHBA-në dhe Izraelin.

Në të njëjtën kohë, Reuters raporton se Houthis pretendojnë se tashmë kanë arrestuar anëtarë të “celulës së spiunazhit amerikano-izraelit”.

LEXO EDHE:

Back to top button