Hungaria, kërkesë BE-së për të rritur kapacitetin e tubacionit të gazit

Hungaria, kërkesë BE-së për të rritur kapacitetin e tubacionit të gazit

Budapesti i dërgoi një kërkesë Bashkimit Evropian për nevojën për të rritur kapacitetin e infrastrukturës së gazsjellësit në Evropën Juglindore me qëllim rritjen e importit të gazit natyror nga Azerbajxhani, tha ministri hungarez i Punëve të Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike të Jashtme, Peter Szijártó.

“Ne kemi informuar Bashkimin Evropian për nevojën e rritjes së kapacitetit të rrjetit të gazsjellësit në Evropën Juglindore që të mund të blejmë më shumë gaz nga Azerbajxhani, Katari, Turqia, me të cilat tashmë kemi kontrata ose janë duke u përgatitur kontrata. Pa rritur kapacitetin e sistemit të gazsjellësit, ne nuk do të mund ta zgjidhim këtë çështje”, u shpreh ai, sipas Komitetit Kombëtar të Naftës.

Sipas ministrit, BE-ja ushtron presion të fortë mbi Hungarinë në lidhje me diversifikimin e furnizimit me gaz.

“Problemi është se ne kemi përkufizime të ndryshme të diversifikimit.” Përkufizimi ynë i diversifikimit është të kemi burime të shumta. Dhe ne nuk pajtohemi me përkufizimin që është zëvendësimi i burimeve ekzistuese me të tjera”, theksoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button