Ide për drekë: Biftekë të mbushur me kërpudha dhe djathë kaçkavalli
Ide për drekë: Biftekë të mbushur me kërpudha dhe djathë kaçkavalli
Një specialitet gustator për të gjithë familjen – i shpejtë dhe i lehtë. I spërkasim biftekët e mbushur me djathë dhe kërpudha dhe më pas i pjekim në furrë.
Nga mishi i grirë mund të bëhen specialitete të ndryshme dhe biftekët e mbushur janë ndër recetat më të njohura. Në shumicën e rasteve i bëjmë vetëm nga mishi i grirë, por provojmë t’i spërkasim me perime dhe djathë dhe më pas t’i pjekim në furrë. Janë tepër të shijshme dhe të lëngshme dhe përgatitja nuk është aspak e komplikuar dhe nuk kërkon shumë kohë.
Përbërësit e nevojshëm:
- 800 g mish të grirë të përzier
- 4 feta buke
- 4 thelpinj hudhre
- 1 qepë
- kripë
- piper
Plus:
- 1 qepë
- 1 karotë
- 400 g kërpudha
- 3 lugë salcë kosi
- 1 vezë
- 150 g djathë
Përgatitja:
Mishin e grirë e rregullojmë me kripë dhe piper, e presim bukën dhe e njom shkurtimisht në ujë. Vendosni në blender qepën e grirë rëndë, si dhe bukën që e keni kulluar mirë më parë. Përziejini, më pas përzierjen ia shtoni mishit. Përziejini gjithçka mirë dhe ndani mishin (rreth 80 g) dhe formoni biftekët. I radhisim në një tepsi të shtruar me letër furre. Skuqni karotën e grirë dhe qepën e grirë në një tigan, më pas hidhini në një tas. Më pas skuqni kërpudhat e grira dhe ia shtoni perimeve. I rregullojmë me kripë dhe piper dhe sipër i hedhim salcë kosi. Përziejini dhe masën që rezulton hidheni mbi biftekët e mbushur. I spërkasim sipër djathin e grirë dhe e pjekim në furrë në 200°C për rreth 20 minuta.