Ideja e darkës: Qofte në një salcë kremoze mustarde

Kur dëshironi një drekë të shijshme dhe të shpejtë, zgjidhni qofte në një salcë kremoze mustardë. Kushdo mund ta përgatisë dhe salca i bën të lëngshëm.

Qoftet në salcë domatesh janë një pjatë e njohur ballkanike që zakonisht shërbehet me pure patatesh. Ka truke të ndryshme për ta bërë mishin tuaj gjithmonë të lëngshëm, por kur ta përgatisni në një salcë sinapi kremoze, do të jetë i shijshëm. Një pjatë unike që fiton në kafshatën e parë do të fillojë të shfaqet shpesh në menunë tuaj të drekës dhe çdokush mund ta përgatisë atë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 900 g mish të grirë
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 qepë
  • 1 vezë
  • 100 ml qumësht
  • 4 lugë bukë grirë

Për salcën:

  • 70 g gjalpë
  • 2 luge miell
  • 400 ml ujë
  • 1 lugë çaji mustardë
  • 1 lugë gjelle salcë soje
  • 100 ml krem ​​gatimi

Përgatitja:

Në një enë përziejmë mishin e grirë, hudhrën dhe qepën e grirë, thërrimet e bukës, qumështin, vezën, kripën, piperin dhe përziejmë gjithçka mirë. Më pas i jepni formë qofteve dhe i skuqni në vaj të nxehtë për rreth 15 minuta. E heqim mishin dhe i shtojmë gjalpin dhe kur të shkrihet e mbulojmë me miell. Përziejini mirë që të bashkohen, më pas hidheni në ujë. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas shtojmë mustardën dhe e përziejmë. Pas pak minutash shtoni kremin, përzieni dhe kur salca të fillojë të vlojë, ktheni mishin. Lyejini mirë qoftet me salcë. Mbulojeni dhe ziejini për 7 minuta. Në fund spërkateni me majdanoz të grirë.

LEXO EDHE:

Back to top button