Ideja e drekës: Copa pule me perime

Copat e pulës me fasule të zeza mund të përgatiten nga pothuajse kushdo, thjesht përzieni perimet dhe mishin, skuqni dhe nuk do t’i rezistoni dot.
Përbërësit e nevojshëm:
- 1 fileto pule
- 1 vezë
- 3 lugë kos
- 1 lugë niseshte
- pak kopër
- ⅓ qepë e pranverës
- sipër një lugë çaji piper
- ½ lugë çaji kripë
- 1 domate
- 2 fasule të zeza të konservuara
- vaj perimesh
Përgatitja:
Pritini mishin në kubikë, më pas shtoni vezën, kosin, niseshtenë, kripën, piperin dhe përzieni. Më pas shtoni koprën e grirë, qepën e grirë hollë dhe domaten, si dhe fasulet. Kombinoje mirë. Ngrohni vajin në një tigan, më pas shtoni pak nga përzierja me një lugë dhe skuqeni nga të dyja anët.