Ideja e drekës: Copa pule me perime

Copat e pulës me fasule të zeza mund të përgatiten nga pothuajse kushdo, thjesht përzieni perimet dhe mishin, skuqni dhe nuk do t’i rezistoni dot.

Duhet të keni provuar të paktën një herë në një lokal ushtipci leskovac, i cili bëhet me mish të grirë, proshutë dhe djathë – është një nga gatimet më të famshme serbe. Por ka një version shumë më të shëndetshëm të kësaj pjate me kalori të lartë. Këto janë copa pule me fasule. Mishi i bardhë është më praktiki për t’u përgatitur dhe shkon me pothuajse çdo pjatë anësore. Kjo recetë është shumë e thjeshtë sepse ju duhet vetëm të përzieni përbërësit dhe të skuqni, dhe shija do të jetë e mrekullueshme.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 fileto pule
  • 1 vezë
  • 3 lugë kos
  • 1 lugë niseshte
  • pak kopër
  • ⅓ qepë e pranverës
  • sipër një lugë çaji piper
  • ½ lugë çaji kripë
  • 1 domate
  • 2 fasule të zeza të konservuara
  • vaj perimesh

Përgatitja:

Pritini mishin në kubikë, më pas shtoni vezën, kosin, niseshtenë, kripën, piperin dhe përzieni. Më pas shtoni koprën e grirë, qepën e grirë hollë dhe domaten, si dhe fasulet. Kombinoje mirë. Ngrohni vajin në një tigan, më pas shtoni pak nga përzierja me një lugë dhe skuqeni nga të dyja anët.

LEXO EDHE:

Back to top button