Ideja e drekës: Lazanja me kungull i njomë

Nëse dëshironi diçka pak më ndryshe, atëherë provoni lazanja me kunguj të njomë të skuqur.

Përfitoni nga stina e kungujve dhe përgatitni lazanjat më të bukura për të cilat nuk keni nevojë për brumë. Kungulleshkat rrotullohen në thërrime buke, më pas shtohen proshuta dhe djathi dhe piqen në furrë. Pjata e shijshme u bë shpejt hit absolut në rrjetet sociale, në 3 ditë kjo video u shikua nga mbi 3 milionë njerëz. Provoni këtë lasagna fantastike me kunguj të njomë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 kunguj të njomë të mesëm
  • ½ filxhan thërrime buke
  • ⅓ filxhan parmixhan
  • 1 lugë çaji majdanoz të thatë
  • ½ lugë çaji pluhur hudhër
  • ½ lugë çaji pluhur qepë
  • ½ lugë çaji piper i ëmbël
  • 6 feta të holla proshuto
  • 230 g mocarela (mund të përdorni edhe djathë të fortë)
  • 1-2 lugë vaj ulliri
  • pak piper i bluar

Përgatitja:

Pritini kungulleshkat hollë për së gjati. Në një enë përzieni thërrimet e bukës, parmixhanin, majdanozin e thatë, hudhrën pluhur, qepën pluhur, piperin e ëmbël dhe kripën sipas shijes. Lyeni kungulleshkat në masë dhe renditini në një tavë 23×13 cm të cilën e keni shtruar me letër furre dhe e keni spërkatur me pak vaj ulliri. Hidhni një deri në dy lugë gjelle nga përzierja e thërrimeve të bukës në fund të tiganit. I radhisim kungujt në mënyrë që të mbivendosen, më pas vendosim 3 feta proshuto dhe më pas mocarelën e prerë në feta. Përsëriteni procedurën edhe një herë – kungull i njomë, proshuto, pastaj mocarela. Mbyllni me kungull i njomë dhe spërkatni me masën e mbetur të bukës. Spërkateni me pak vaj ulliri dhe piper të bluar. E pjekim në 180°C për rreth 25 minuta, por e lemë të pushojë në tepsi për rreth 10-15 minuta përpara se ta servirim.

@hungryhappens

Easy Zucchini ‘Lasagna’ Loaf (full recipe is on my website: HungryHappens.Net)

♬ original sound – Stella Drivas

 

LEXO EDHE:

Back to top button