Infuzion për lule nga të cilat ato do të rriten shpejt

Infuzion për lule nga të cilat ato do të rriten shpejt

Nuk është sekret që bimët, veçanërisht në fazën e rritjes, kërkojnë kujdes shtesë, mbi të gjitha ushqim të rregullt. Prandaj, nëse shihni se lulet tuaja po veniten, kërkoni një recetë që do t’i ringjallë ato në një çast. Kjo është arsyeja pse në popull quhet infuzion për bimët.

Këtu kemi ardhur te një sekret i mbajtur mirë. Domethënë, aspirina, përveçse përdoret për qëllime mjekësore, mund të përmirësojë edhe rritjen e bimëve dhe t’i ndihmojë ato të rikuperohen.

Arsyeja për këtë është acidi salicilik i cili ndihmon në rritjen e bimëve. Aspirina është e dobishme për të gjitha llojet e bimëve, qofshin ato në oborr apo në vazo në ballkon.

Gjithçka që ju nevojitet për këtë infuzion është një tabletë aspirinë dhe një decilitër ujë të distiluar.

Thyejeni tabletën dhe vendoseni në ujë, më pas përziejeni derisa të tretet mirë. Ju mund të ujisni ose spërkatni bimët me këtë tretësirë ​​dhe për rezultate më të mira duhet ta bëni këtë një herë në javë.

Kjo zgjidhje do të ndikojë pozitivisht në zhvillimin e rrënjës, do të lejojë që lulet të jenë më luksoze dhe të harlisura, parandalon shfaqjen e kërpudhave dhe është gjithashtu e shkëlqyer për lulet e prera. Thjesht shtoni në vazo nëse dëshironi që buqeta të zgjasë më shumë.

LEXO EDHE:

Back to top button