Inteligjenca britanike: Rusia ka humbur aftësinë për të spiunuar në Evropë

Inteligjenca britanike: Rusia ka humbur aftësinë për të spiunuar në Evropë

Shefi i shërbimit të inteligjencës së jashtme britanike beson se Rusia e ka humbur aftësinë e saj për të spiunuar në Evropë. Kjo vjen pas dëbimit të më shumë se 400 oficerëve të inteligjencës ruse nga qytetet anembanë Evropës dhe arrestimit të disa spiunëve të fshehtë që paraqiteshin si civilë.

Që kur Rusia pushtoi Ukrainën në shkurt, vendet evropiane kanë dëbuar  400 oficerëve të inteligjencës ruse që veprojnë nën mbulimin diplomatik, tha Richard Moore, kreu i MI6, shërbimi i inteligjencës së jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, Jim Sciutto të CNN në Forumin e Sigurisë në Aspen.

“Dhe ne mendojmë, në Mbretërinë e Bashkuar, kjo ndoshta ka përgjysmuar aftësinë e tyre për të bërë biznesin e tyre për të spiunuar për Rusinë në Evropë”, tha Moore.

“Një numër spiunësh rusë që veprojnë nën mbulesë të thellë dhe duke u maskuar si civilë të zakonshëm, janë ekspozuar dhe arrestuar gjithashtu muajt e fundit”, shtoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button