Iraku miraton ligjin kundër marrëdhënieve të të njëjtës gjini, deri në 15 vjet burg

Iraku miraton ligjin kundër marrëdhënieve të të njëjtës gjini, deri në 15 vjet burg

Personat homoseksualë, mund të mbahen në paraburgim nga një deri në tre vjet.

Një draft i mëparshëm kishte propozuar dënimin me vdekje për marrëdhëniet e të njëjtit seks, duke sjellë një reagim të aktivistëve pasi e konsideronin të rrezikshme dhe kundër të drejtave të njeriut.

Ndryshimet e reja lejojnë gjykatat të dënojnë personat në marrëdhënie të të njëjtit seks me nga 10 deri në 15 vjet burg, në një vend ku homoseksualët dhe transgjinorët tashmë përballen me sulme dhe diskriminim të shpeshtë.

LEXO EDHE:

Back to top button