ISHT kontrollon vetëm çmimet e produkteve të mbuluara nga vendimi i qeverisë për kushte të veçanta

ISHT kontrollon vetëm çmimet e produkteve të mbuluara nga vendimi i qeverisë për kushte të veçanta

Inspektorati Shtetëror i Tregut (ISHT) nuk është kompetent për të kontrolluar të gjitha çmimet me pakicë të produkteve, dhe mund të kontrollojë vetëm çmimet e shitjes së artikujve që mbulohen nga vendimi i qeverisë për kushte të veçanta në tregti. E pyetur nëse disa tregtarë mund të abuzojnë me krizën aktuale dhe të rrisin çmimet e produkteve në mënyrë jo reale, drejtoresha e ISHT-së në emisionin “Magazina Ekonomike” thotë:

“Kemi mundësi ligjore të kontrollojmë vetëm çmimet e produkteve që janë të përfshira në vendimin e Qeverisë, për kushte të veçanta në tregtimin e mallrave të caktuara, që do të thotë se mund të kontrollojmë vetëm sasinë e marzhës, sipas kësaj dhe çmimi i produkteve që përfshihen në vendimin e Qeverisë, dhe jo edhe të produkteve të tjera”, tha Simovska./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button