Izraeli futet sërish në karantinë

Izraeli u fut sot në një lockdown të tretë mbarëkombëtar, ndërkohë që shefi i përballimit të situatës nga koronavirusi vlerëson se do të zgjasë të paktën tre javë ose derisa numri i rasteve të konfirmuara rishtazi të jetë nën 1 000 në ditë.

- Advertisment -

“Ne presim që të zgjasë midis tre deri në katër javë”, tha profesori Nachman Ash.

“Ne duam të shkojmë nën 1000 raste të konfirmuara në ditë”, i tha ai Radios Izraelite duke shtuar se “ne gjithashtu do të monitorojmë numrin e të sëmurëve rëndë”.

Rreth 6 000 oficerë policie duhet të zbatojnë bllokimin, që do të hyjë në fuqi sot në orën 17:00.

Ata do të bllokojnë rrugët për të zbatuar një ndalim të njerëzve që lënë shtëpitë e tyre përtej një rreze prej një kilometër përveçse për arsye thelbësore duke përfshirë blerjen e ushqimeve ose kërkimin e kujdesit mjekësor.

Do të jetë gjithashtu e ndaluar të vizitosh shtëpitë e njerëzve që nuk janë familje e ngushtë.

Qendrat tregtare do të mbyllen dhe restorantet mund të ofrojnë vetëm shërbime taksi. Shkollat ​​do të qëndrojnë të hapura në një bazë të kufizuar.

Vendi me 9,2 milionë banorë ka deri tani 3 210 vdekje të lidhura me Covid-19.

LEXO EDHE:

Back to top button