Janë publikuar pamjet satelitore të shkatërrimit në Libi: Terreni është i panjohur

Janë publikuar pamjet satelitore të shkatërrimit në Libi: Terreni është i panjohur

Më shumë se 5,000 njerëz kanë humbur jetën dhe 10,000 janë të zhdukur pasi shirat e dendur në verilindje të Libisë shkaktuan shembjen e dy digave, duke rezultuar në përmbytje të mëtejshme në zonat tashmë të prekura.

Imazhet e zonave të përmbytura janë kapur me satelit gjatë muajit gusht dhe pas përmbytjeve.

Tariq al-Karaz, një zyrtar qeveritar, tha se uji lau lagje të tëra dhe deti la shumë trupa. Ai shtoi se pret që numri i viktimave të rritet mbi 10,000, gjë që është konfirmuar nga Federata Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe.

Tamer Ramadan, kryetar i delegacionit të Federatës Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe në Libi, theksoi se numri i të vdekurve është jashtëzakonisht i lartë.

Në qytetin lindor Derna, i cili pësoi më shumë shkatërrime, Othman Abduljalil, ministri i shëndetësisë në administratën lindore të Libisë, raportoi se rreth 6,000 njerëz ishin ende të zhdukur. Ai e përshkroi situatën si “katastrofike” gjatë turneut të tij në qytet të hënën.

Osama Ali, një zëdhënës i shërbimit të ambulancës, tha se spitalet në Derna nuk po funksiononin më dhe morgjet ishin të mbushura me trupa.

LEXO EDHE:

Back to top button