Tri gjëra që i vënë re së pari mysafirët në shtëpinë tuaj

Tri gjëra që i vënë re së pari mysafirët në shtëpinë tuaj

Nëse jeni duke pritur mysafirë për herë të parë ose dëshironi të jeni të përgatitur për mysafirë të paparalajmëruar, kushtojini vëmendje këtyre gjërave që të ftuarit i vënë re gjithmonë të parat.

Korridor ose sallë – Korridori duhet të jetë gjithmonë i rregullt sepse është gjëja e parë që ata shohin kur hyjnë në shtëpinë tuaj. Do të ishte mirë të kishit një varëse rrobash , dollap ose dollap këpucësh për ruajtjen e këpucëve dhe xhaketave, ku mysafirët mund të lënë sendet e tyre. Nëse keni një tapet për këmbë ose një vendkalim, mbajeni të pastër rregullisht. Përshtypja e parë është gjithmonë e rëndësishme. Pastroni dyshemenë në korridor përpara se të mbërrijnë mysafirët dhe është mirë që ta bëni këtë disa herë në javë.

Erë – Ndoshta jeni mësuar me erën e shtëpisë apo të kafshës suaj dhe nuk e vini re që nuk e keni ajrosur banesën pas gatimit, por të ftuarit tuaj do ta vënë re menjëherë. Dhe do t’i befasoni pozitivisht nëse shtëpia juaj ka erë të këndshme. Ajrosni rregullisht apartamentin dhe mund të ndizni një qiri aromatike ose të vendosni pak vaj esencial që ka erë të këndshme, për shembull portokalli, limon, mandarinë ose vanilje.

Tualeti – Nëse nuk keni kohë për të pastruar të gjithë apartamentin përpara se të vijnë të ftuarit dhe nëse duhet të zgjidhni vetëm një dhomë, le të jetë tualeti . Gjëja më e neveritshme është kur tualeti është i ndotur dhe i lënë pas dore. Pastroni filxhanin, rubinetin, lavamanin dhe pasqyrën, sigurohuni që të ketë mjaft letër higjienike dhe të ketë erë të pastër dhe të këndshme.

LEXO EDHE:

Back to top button