Ka nisur procedura ndaj nënës së vrasësit nga shkolla e Beogradit

Ka nisur procedura ndaj nënës së vrasësit nga shkolla e Beogradit

Prokuroria e parë publike fillore në Beograd ka filluar procedurën kundër nënës së nxënësit 13-vjeçar që kreu vrasjen masive më 3 maj në shkollën fillore “Vladislav Ribnikar” me qëllim të konstatimit nëse ka elementë të krimit. të neglizhimit dhe keqtrajtimit të të miturit, raportojnë mediat serbe.

Studenti Kosta K. Më 3 maj, me të shtëna nga arma e të atit, ai vrau tetë shokë të klasës dhe një roje dhe plagosi gjashtë nxënës të tjerë dhe një mësues, njëri prej të cilëve vdiq më vonë për shkak të një plage me armë zjarri në kokë.

Prokuroria ka kërkuar nga administrata policore e Beogradit që të mbledhë raportet e nevojshme me të cilat urdhërohet marrja në pyetje e nënës së të dyshuarit M.K., si dhe një bisedë me pedagogun dhe psikologun e shkollës “Vladislav Ribnikar” dhe marrjen e të gjitha masave dhe procedurave të tjera për përcaktimin e plotë të gjendja faktike është publikuar sot në ueb faqen e Prokurorisë së Parë Themelore Publike në Beograd.

Qendra e Qytetit për Punë Sociale është urdhëruar të kryejë një “vlerësim diagnostikues të funksionimit familjar të të miturit Kosta K.” Dhe për këtë të dorëzojë kallëzime në prokurori”. Është kërkuar të konstatohet nëse ajo familje “ka qenë më parë në evidencë” të qendrës për punë sociale.

Babai i Kosta K Ai është arrestuar pas krimit në shkollë, ndërsa pas seancës në Prokurorinë e Lartë Publike i është caktuar masa e ndalimit deri në 30 ditë. Babai dyshon se djali Kosta K. e ka çuar në poligonin e qitjes dhe se armën dhe municionin me të cilin djali i tij ka kryer krimin nuk i ka bërë të paarritshme siç duhet.

Mësimi në shkollën Vladislav Ribnikar filloi sot me vendim të Ministrisë së Arsimit të Serbisë, përkundër kërkesave të prindërve, për shkak të traumave të jashtëzakonshme që fëmijët mbijetuan dhe po mbijetojnë në ditët pas të shtënave dhe vrasjeve në shkollë. që viti shkollor të përfundojë me 3 maj, kur u krye krimi, i paparë në historinë e re të Serbisë.

LEXO EDHE:

Back to top button