Kalendari historik i datës 21 nëntor

Kalendari historik i datës 21 nëntor

Në këtë ditë:

Në vitin 164 p.e.s. Gjatë revoltës makabease Juda Maccabaeus ripushton Jeruzalemin dhe ridedikon Tempullin e Dytë, i përkujtuar që nga festivali hebre Hanukkah.

Në vitin 1818 Cari rus Aleksandri I bën peticion për një shtet hebre në Palestinë.

Në vitin 1906 Kina ndalon tregtinë e opiumit.

Në vitin 1970 Gjenerali Hafez al-Assad bëhet Kryeministër i Sirisë pas një grusht shteti ushtarak.

Në vitin 1971 Beteja e Garibpur: Trupat indiane të ndihmuara nga Mukti Bahini, guerilët Bengali, mposhtin ushtrinë e Pakistanit.

Në vitin 2017 Dorëheqja e Robert Mugabe pas 37 vitesh në pushtet lexohet në parlamentet e Zimbabvesë gjatë procedurave të fajësimit.

LEXO EDHE:

Back to top button