Kandaja do të pranojë 1.2 milion emigrantë

Kanadaja planifikon të pranojë më shumë se 1.2 milion emigrantë të rinj gjatë tre viteve të ardhshme, ministri federal i Emigracionit, ndërsa vendi përpiqet të mbushë boshllëqet në tregun e tij të punës dhe të nxisë ekonominë, të goditur rëndë nga pandemia COVID-19.

Ministri i Emigracionit Marco Mendicino tha se qeveria federale synon të pranojë 401,000 banorë të rinj të përhershëm gjatë vitit  2021.  411,000 të tjerë në 2022 dhe më pas 421,000 në 2023.

“Kanadaja ka nevojë për më shumë punëtorë, tha ai, “dhe emigracioni është zgjidhje. Para pandemisë, qëllimi i qeverisë sonë për të çuar ekonominë përpara përmes emigracionit ishte ambicioz. Tani është thjesht jetike, “tha ai.

Sistemi i emigracionit në Kanada është mbajtur prej kohësh si model, pasi historikisht ka marrë punëtorë të aftë, si dhe refugjatë dhe individë që kërkojnë të ribashkohen me anëtarët e familjes ndodheshin atje.

LEXO EDHE:

Back to top button