Katër bimë ideale për banjën

Katër bimë ideale për banjën

Trendi i viteve tetëdhjetë është përfundimisht përsëri!

A nuk keni hapësirë të mjaftueshme për bimët në dhomën e ndenjes? Ju nuk keni pse të ndaleni këtu. Tendenca e fundit e redaktimit është këtu për ju – mbajtja e bimëve shtëpiake në banjë.

Bimët në banjë ishin një prirje gjatë viteve 80, dhe tani kjo prirje interesante është rikthyer. Kombinimi i hapësirës shtesë, zakonisht dekor i zbehtë dhe lagështia e përsosur për bimët e bëjnë banjën tuaj vendin e përsosur.

Dushi ose dritarja juaj është vendi i përsosur për gjelbërimin. Vetëm ki kujdes që të mos vendosësh një bimë që dëshiron ajër të thatë.

Spatifilum

Kjo bimë dhome është vërtet e lehtë për t’u kujdesur. Ajo pëlqen tokën e lagësht, hijen, por edhe dritën indirekte – tingëllon perfekte për një banjë.

Sidoqoftë, është më mirë ta mbani në dritë indirekte, pasi shumë hije do të bëjnë që ngjyra e bukur të zhduket nga bima. Kështu, hapësira përreth dritares do të jetë ideale.

përbindësh

Kjo bukuri mbresëlënëse, e famshme nuk mund të lihet në asnjë dhomë. Me gjethet e saj të mëdha, të prera, kjo bimë do t’ju bëjë të ndiheni si banje në xhungël. Ajo dëshiron të jetë në një mjedis të lagësht dhe kjo është arsyeja pse është aksesori i përsosur në banjën tuaj. Dëshiron që drita indirekte të rritet dhe më e fortë.

Kalateya

Nëse dëshironi të keni një bimë goditëse që do të mbushë banjën tuaj, atëherë kjo është një bimë për ju. Ka një fjongo argjendi në gjethe. Ai nuk dëshiron diell dhe dritë të fortë dhe të drejtpërdrejtë, kështu që banjo është një vend për të shijuar.

Dracene

Linjat e arta të gjetheve të dracenës mund të plotësojnë në mënyrë të përkryer banjën tuaj! Kjo bimë është një zgjidhje ideale për të shtuar gjelbërimin kur ju keni vetëm një dritare të vogël sepse dëshiron vende me hije të pjesshme. Për shkak të kërkesave të tij për lagështi, banjo është vendi i përsosur për të.

LEXO EDHE:

Back to top button