Katër ushqime për të ngrënë për energji, tretje dhe humbje peshe

Ushqimet me pak karbohidrate janë bërë një zgjedhje thelbësore për ata që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin e tyre të përgjithshëm. Përfshirja e opsioneve të duhura me pak karbohidrate në dietën tuaj mund të sjellë një sërë përfitimesh, duke përfshirë rritjen e niveleve të energjisë, promovimin e humbjes së peshës dhe përmirësimin e tretjes.

Duke u fokusuar në lëndët ushqyese me pak karbohidrate, ju mund të ushqeni në mënyrë efektive trupin tuaj dhe të mbështesni mirëqenien e përgjithshme. Dietologia e regjistruar Rebecca Blakely zbuloi për SheFinds katër ushqimet që ajo rekomandon të hajë për këdo që kërkon më shumë energji, tretje më të mirë dhe ushqime që nxisin humbjen e peshës.

Manaferrat

Nutricionistja pohon se “manaferrat përmbajnë sheqerna natyrale që mund të kënaqin dëshirën për ëmbëlsirat, por me një minimum kalorish”. Llojet e frutave si boronicat, luleshtrydhet, mjedrat, manaferrat etj mund të hahen të kombinuara me kos, si shtesë e tërshërës ose vetëm si një rostiçeri e shijshme dhe e shëndetshme.

Të gjitha llojet e manave janë të ulëta në karbohidrate dhe të pasura me fibra, që do të thotë se ato ndihmojnë në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak dhe insulinës. Fibrat në manaferrat gjithashtu kanë një efekt pozitiv në punën e sistemit të tretjes.

“Insulina e lartë mund të kontribuojë në rritjen e yndyrës së barkut dhe rritjen e dëshirave për ushqim”, shpjegon Blakely, i cili shton se insulina është arsyeja pse është e rëndësishme të konsumoni shpesh manaferrat.

Avokado

Avokado është një ushqim i pasur me yndyrna të shëndetshme dhe fibra. Edhe pse ka pak më shumë kalori se pjesa tjetër e ushqimeve në listën e dietologëve, ajo thekson se kaloritë në avokado ju ndihmojnë të ndiheni më të ngopur për më gjatë.

“Ai përmban yndyrna të pangopura, të cilat është vërtetuar se reduktojnë depozitimin e indit yndyror në bark”, shton dietologia. Ajo rekomandon përzierjen e gjysmë avokado me vezë, shtimin e saj në një smoothie ose përhapjen e saj në bukë të thekur.

Vezët

Vezët njihen si një nga burimet më të mira natyrore të proteinave. SheFinds shton se një vezë përmban gjashtë gram proteina, vetëm 70 kalori dhe pa karbohidrate. E gjithë kjo i bën ata një zgjedhje të shkëlqyer për mëngjes për ata që duan të qëndrojnë të ngopur dhe plot energji gjatë gjithë mëngjesit.

“Studime të shumta tregojnë ngopje të shtuar dhe humbje më të madhe të peshës dhe yndyrës tek njerëzit që hanë vezë në mëngjes, krahasuar me ata që zgjedhin ushqime me karbohidrate të larta si pasta”, thekson Blakely.

kos grek (pa ëmbëlsues dhe aromatizues)

Kosi grek është ushqimi i fundit që dietologu ju këshillon të filloni ta konsumoni më shumë, sidomos në mëngjes. Dhe jo kosët grekë me shije dhe shumë sheqer, por jogurti “i rregullt”. Ky ushqim popullor përmban deri në 20 gram proteina dhe është i ulët në kalori dhe i ulët në karbohidrate.

Blakely këshillon të shtoni manaferrat, disa arra dhe granola me pak sheqer në një filxhan kos për një mëngjes të shijshëm dhe të shëndetshëm. Ky mëngjes do të rrisë energjinë tuaj, do të stimulojë tretjen normale dhe do t’ju ndihmojë të kujdeseni për shëndetin tuaj të përgjithshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button