Këshilla nga një dentist: Nëse fëmija juaj refuzon të lajë dhëmbët, ja çfarë mund të bëni

Këshilla nga një dentist: Nëse fëmija juaj refuzon të lajë dhëmbët, ja çfarë mund të bëni

Nëse keni një fëmijë të vogël që refuzon të lajë dhëmbët, nuk jeni vetëm. Dr. Hela Puljic, e cila prej vitesh është në listën e stomatologëve më të mirë kroatë në portalin Najdoktor, ka treguar se ky është një problem për të cilin prindërit ankohen shpesh në zyrë.

Për të mos lejuar që kjo të ndodhë, doktor Puljic ju këshillon që t’i masazhoni mishrat e dhëmbëve të foshnjës derisa ai ende ka dhëmbë.

“Kjo ka një dobi të dyfishtë – është e rehatshme për fëmijën dhe shërben si përshtatje me furçën e dhëmbëve në të ardhmen. Përsëriteni këtë veprim dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje dhe krijoni një zakon për të larë dhëmbët. ”, ka shpjeguar ajo në një postim në Instagram.

Nëse është një fëmijë më i madh, ka tre gjëra që prindërit mund të bëjnë për të ndryshuar këtë zakon.

“Lani dhëmbët së bashku, motivoni fëmijën tuaj me larjen tuaj dhe silleni te dentisti i cili do t’ju shpjegojë teknikën dhe rëndësinë e larjes së dhëmbëve siç duhet”, tha mjekja.

 

 

Ndryshe, sipas stomatologut, një fëmijë nën moshën shtatë vjeçare nuk mund t’i lajë vetë dhëmbët mirë sepse nuk i ka të zhvilluara plotësisht aftësitë e shkëlqyera motorike.

“Derisa fëmija të dijë të mbajë lapsin siç duhet, nuk mund t’i lajë vetë dhëmbët mirë”, përfundoi ajo.

LEXO EDHE:

Back to top button