Këshilla për kursime: Ushqehuni mirë dhe shpenzoni më pak

Të gjithë përpiqemi të shpenzojmë pak dhe të kursejmë, edhe pse kjo gjë në ditët e sotme është bërë mjaft e vështirë.

Por edhe nëse ju duhet t’i reduktoni shpenzimet, kjo nuk do të thotë se ju nuk mund të ushqeheni mirë.

Kërkoni recetat më të përshtatshme – Filloni me recetat që dëshironi të bëni dhe shënoni përbërësit që ju nevojiten. Duke pasur një listë të saktë ju do të shmangni blerjet e panevojshme. Përgatisni menunë tuaj ditore me përbërësit më të mirë, por gjithashtu jini të hapur ndaj ndryshimeve. Shpesh, një përbërës i veçantë ose shumë i shtrenjtë në fakt mund të zëvendësohet me një më të lirë.

Përdorni ushqimet e mbetura – Në kuzhinë mund të përgatisni shumë pjata me ushqimet apo përbërës të mbetur. Ato mund të përfshihen në supa, oriz, pjata me makarona etj.

Përdorni më tepër erëza – Shpesh një recetë kërkon një sërë erëzash të veçanta që mund të mos i keni blerë. Në fakt, shumë nga këto përzierje mund të përgatiten edhe me erëzat që ju mund t’i  keni në shtëpi. Mësoni mënyra si t’i kombinoni dhe përshtatini sipas shijes tuaj.

Blini pjesë të tëra mishi – Shumë prej nesh janë mësuar të blejnë ushqim me copa dhe sigurisht kjo rrit shpenzimet.

Blerja e një pule të tërë, për shembull, është shumë e përshtatshme, sepse mund ta përdorni në një mijë mënyra. Mund të piqni gjoksin, të përgatisni një tavë në furrë me kofshë dhe patate, të skuqni krahët dhe pjesën tjetër ta përdorni për të përgatitur lëng mishi të ushqyeshëm dhe të shijshëm me të cilin mund të përgatisni supë. Dhe nëse ju mbetet mish pule nga dreka, me të ju mund të përgatisni sanduiçë.

LEXO EDHE:

Back to top button