Këto duhet ti dini: Gjashtë sinjale se është koha për t’i dhënë fund marrëdhënies

Këto duhet ti dini: Gjashtë sinjale se është koha për t'i dhënë fund marrëdhënies

Çdo lidhje ka ulje-ngritjet e saj dhe në faza të ndryshme njëri partner mund të jetë më dominues ose “shtylla” që e mban marrëdhënien të qëndrueshme.

Në një marrëdhënie të shëndetshme, ju duhet të jeni në gjendje të mbështeteni tek njëri-tjetri, të besoni në njëri-tjetrin dhe të mbështesni njëri-tjetrin në ëndrrat tuaja, personale dhe të përbashkëta.

Nëse prej disa kohësh ndiheni se nuk jeni një partner i barabartë në marrëdhënien tuaj, kontrolloni nëse partneri juaj po tregon disa nga shenjat se ai nuk ju vlerëson mjaftueshëm. Një person i tillë do të jetë i vështirë të ndryshojë dhe do t’ju shikojë gjithmonë “nga lart”, që do të thotë se nuk mund të prisni barazi në marrëdhënie.

 

Nuk ka kohë për ju

Ai mund të gjejë kohë për të gjithë të tjerët dhe anulon planet me ju pa rrahur syrin. Ose nuk i planifikon fare sepse nuk tregon interes për të bërë diçka së bashku me ju.

Ai nuk tregon mirënjohje

Ti e do, e kënaq, përpiqesh t’ia plotësosh çdo dëshirë (dhe teka!), kujdesesh për të dhe ai nuk di të thotë (ose të tregojë) mirënjohje për “trajtimin mbretëror”.

Ai nuk të kërkon këshilla

Kur ai merr vendime, ai e bën atë i vetëm dhe nuk konsultohet kurrë me ju, edhe kur ato vendime kanë të bëjnë me ju dhe marrëdhënien tuaj. Do të thotë që mendimi juaj është i parëndësishëm për punët e tij dhe se nuk keni asgjë për të thënë për çështjet e përbashkëta.

Bën plane pa ty

Kjo bazohet në atë të mëparshmen – thjesht ju tregon se ai do të bëjë diçka vetëm ose se ju duhet të shkoni me të, dhe nëse dëshironi dhe mundeni, nuk është e rëndësishme. Ai madje zemërohet nëse i thoni se nuk mundeni – në botën e tij jeni gjithmonë në dispozicion të tij. Ju jeni “zbukurimi” me të cilin mund të mburret, jo partneri me të cilin krenohet.

Ai është dembel

Ai ju ka lënë tërësisht punët e shtëpisë dhe nuk i ka shkuar kurrë në mendje t’ju pyesë nëse keni nevojë për ndihmë apo të merrni përsipër ndonjë detyrim. Ajo ende gjen të meta në mënyrën se si bëhet diçka dhe jua kalon atë.

Ai mendon se me të “ju ra sëpata në mjaltë”

Ai vazhdimisht mburret me cilësitë dhe arritjet e tij dhe nuk humbet asnjë rast për t’ju treguar juve dhe të gjithëve përreth se duhet t’i jeni mirënjohës që ju zgjodhi dhe se duhet të jeni të gëzuar që jeni me të. Më besoni, ka burra shumë më të mirë atje dhe ju e meritoni një prej tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button