1. Kontribuon për një zemër më të shëndetshme
Mishrat si ai i salmonit, kanë një lloj yndyre të quajtur acide yndyrore omega-3. Këto acide kanë efekte shumë të shëndetshme, sepse ato kontribuojnë në një zemër më të shëndetshme dhe ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës.
2. Kontribuon për një tru më të shëndetshëm
Studimet sugjerojnë se ngrënia e rregullt e salmonit redukton harresën dhe ndihmon kujtesën e njerëzve, sepse janë acidet yndyrore që zotëron salmoni që janë përgjegjëse për këtë pjesë.
3. Mund të kenë rol mbrojtës
Ngjyra rozë e salmonit vjen nga nivelet e pasura të një antioksidanti, një përbërës që redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës, përmirëson kolesterolin dhe mbron trurin dhe sistemin nervor. 4. Salmoni redukton plakjen e parakohshme Salmoni është një burim i mirë i proteinave, i cili është i rëndësishëm për ruajtjen e shëndetit të kockave, parandalimin e humbjes së muskujve dhe ndihmon trupin të shërohet dhe riparohet.