Këto janë qytetet me më shumë diell në Evropë

Këto janë qytetet me më shumë diell në Evropë: Ata kanë 350 orë dielli çdo muaj

Dimrat po bëhen më të butë, siç e kemi parë veten muajin e fundit. Temperaturat i ngjajnë më shumë pranverës sesa dimrit, dhe sezoni i skijimit dhe udhëtimit me sajë po dështon në shumë destinacione evropiane për shkak të motit tepër të ngrohtë.

Kjo periudhë e vitit është ideale për të udhëtuar, për të eksploruar qytete dhe për të zhytur kulturën dhe historinë. Dhe për t’u siguruar që do t’ju presë moti i mirë dhe shumë diell në destinacionin tuaj, është mirë të dini se cilat janë qytetet më me diell në Evropë. Shumica e tyre, siç pritej, ndodhen në Itali dhe Spanjë.

Foto: Pexels/penelope-thomas

Spanja dhe Italia, domethënë rajonet jugore të atyre vendeve, mund të mburren me disa qytete me një numër mbi mesataren e ditëve me diell. Në krye të listës është Alicante në Spanjë , me 349 orë dielli në muaj , dhe Catania në Siçili është në vendin e dytë me 347 orë dielli.

Italia ka 12 nga 30 qytetet më me diell në kontinentin e vjetër, si dhe Spanja, ku temperaturat mesatare janë pak më të larta. Në bregun jugor të Spanjës, mesatarja mujore, duke përfshirë muajt e dimrit, është midis 19 dhe 21 gradë. Kjo do të thotë që këto vende më së miri shmangen në muajt e verës, kur vapa bëhet e padurueshme, por që janë ideale për t’u vizituar gjatë gjithë vitit dhe në pranverë dhe në vjeshtë do të mund të notoni pa problem. Përveç vendeve të shumta në Itali dhe Spanjë, qytetet më me diell në Evropë janë Nice dhe Marseja, dhe Tirana në Shqipëri, Athina në Greqi dhe Sofja në Bullgari hynë në top 30.

Lista e qyteteve më me diell në Evropë

1. Alicante, Spanjë (349 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 19 gradë)

2. Catania, Itali (347 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 20 gradë)

3. Murcia, Spanjë (346 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 20 gradë)

4. Malaga, Spanjë (345 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 20 gradë)

5. Messina, Itali (345 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 19 gradë)

6. Valencia, Spanjë (343 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 20 gradë)

7. Nice, Francë (342 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 17 gradë)

8. Las Palmas, Spanjë (341 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 20 gradë)

9. Granada, Spanjë (341 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 17 gradë)

10. Palermo, Itali (340 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 19 gradë)

11. Sevilje, Spanjë (340 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 21 gradë)

12. Zaragoza, Spanjë (340 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 17 gradë)

13. Marseille, Francë (339 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 17 gradë)

14. Barcelona, ​​Spanjë (339 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 18 gradë)

15. Palma de Mallorca, Spanjë (337 orë me diell në muaj, temperatura mesatare 19 gradë)

16-30. Tiranë, Romë, Athinë, Madrid, Napoli, Bari, Torino, Valladolid, Sofje, Cyrih, Verona, Lisbonë, Venecia, Milano, Firence

LEXO EDHE:

Back to top button