Kifle të shpejta me proshutë dhe bizele

Bëni kifle me proshutë dhe shijoni shijen. Brumi është i butë dhe perimet në përzierje i japin petës një shije krejtësisht të ndryshme.

Kiflet janë produkte të pjekura që përgatiten shpejt. Përbërësit zakonisht janë të lirë dhe të disponueshëm për të gjithë, dhe ju mund ta zgjidhni mbushjen sipas dëshirës. Mund të jenë të ëmbla ose të kripura dhe janë ideale për mëngjes, meze, darkë, por edhe si meze kur keni mysafirë. Do të kaloni vetëm gjysmë ore dhe do të merrni ushqime fantastike.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 350 g miell
  • 130 ml qumësht
  • 140 ml vaj
  • 4 vezë
  • 2 lugë djathë parmixhano
  • 4 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • një majë kripë
  • djathë
  • proshutë
  • bizele të ziera

Përgatitja:

Përziejmë miellin, djathin parmixhano, pluhurin për pjekje dhe kripën. Shtoni bizelet dhe proshutën dhe përzieni gjithçka së bashku. Në një enë tjetër rrahim vezët, qumështin dhe vajin. Më pas i përziejmë të dy masat dhe i hedhim në një formë për kifle. Në mes të çdo kifle vendosni një kub djathë. Piqeni për 20 minuta në 180°C.

LEXO EDHE:

Back to top button