Kjo është koha më e mirë për drekë nëse dëshironi të humbni peshë

Kjo është koha më e mirë për drekë nëse dëshironi të humbni peshë

Kur bëhet fjalë për humbjen e peshës, qëndrueshmëria është thelbësore, siç është përgatitja dhe planifikimi i vakteve. Edhe koha kur hamë mëngjes, drekë dhe darkë ka rolin e saj.

“Ajo që hamë për drekë është e rëndësishme, por duhet pasur parasysh edhe metabolizmi dhe ritmi cirkadian”, tha Dr. Reka B. Kumar për Paradën.

Me këtë në mendje, Dr. Kumar thotë se është më mirë të hahet drekë ndërmjet orës 10:00 dhe 14:00, ose katër deri në pesë orë pas mëngjesit kur nivelet e sheqerit në gjak janë të qëndrueshme. Me fjalë të tjera, nëse hani mëngjes rreth orës 8, duhet të planifikoni drekën rreth orës 12 ose 13:00.

Një studim i fundit i Mjekësisë Northwestern mbështet këtë metodologji, duke deklaruar se koha e darkës duhet të ndjekë të njëjtin orar si vaktet tuaja të mëparshme, duke u siguruar që të mos ketë më shumë se katër deri në pesë orë midis drekës dhe darkës.

“Nëse keni nevojë për një meze të lehtë për t’ju ngopur deri në vaktin tuaj të ardhshëm, kontrolloni madhësinë e porcionit për të shmangur ngrënien e tepërt. Dhe përpiquni të hani diçka me proteina, si gjysmë filxhani djathë boronicë të freskët ose një grusht bajame me pak yndyrë”, këshillon mjeku.

LEXO EDHE:

Back to top button