Kolektorët diellorë të detyrueshëm për ndërtesa dhe shtëpi, përgatitet rregullore e re për ndërtimet

Rregullorja e re për ndërtimin e ndërtesave të reja parasheh çdo ndërtesë banimi, qoftë ndërtesë apo shtëpi, patjetër do duhet të ketë kolektor diellor për përmbushjen e kritereve  për efikasitet energjetik, paralajmëroi udhëheqëse e sektorit të energjetikës në Ministrinë e ekonomisë Valentina Stardelova  në emisionin e sotëm në Alsat “Magazina Ekonomike”.

- Advertisment -

Është kërkesë që vjen nga Bashkimi Evropian dhe Komuniteti i Energjisë. Ajo që është risi, e që shpresojmë të futet në rregulloren që do të miratohet nga Ministri, është detyrimi për instalimin e sistemit të kolektorëve diellorë për të gjitha ndërtesat e reja që do të ndërtohen pas hyrjes në fuqi të Rregullores”, tha Stardelova.

LEXO EDHE:

Back to top button