Komentet e shkencëtarëve për fetusin e mumifikuar, shumë mendojnë se është alien: ‘Duhet të jemi të kujdesshëm’

Komentet e shkencëtarëve për fetusin e mumifikuar, shumë mendojnë se është alien: 'Duhet të jemi të kujdesshëm'

Në kërkimin e provave të jetës jashtëtokësore, së fundmi në Kolumbi u zbulua një fetus i mumifikuar që ngre dyshime se mund të ketë lidhje me alienët ose mund të ketë qenë një specie humanoidi i vogël i 800 viteve më parë.

Ky ekzemplar i çuditshëm ka një kafkë të zgjatur, sy jashtëzakonisht të mëdhenj dhe një numër më të vogël brinjësh në krahasim me njerëzit: 10 në vend të 12 të zakonshmes. Zbulimi u bë nga studiuesi spanjoll Josep Guiarro, i cili i mori imazhet nga një burim anonim.

Guiaro nuk e etiketoi këtë ekzemplar si jashtëtokësor edhe pse vuri në dukje tipare të pazakonta. Ekziston mundësia që të jetë një fetus njeriu ose ndonjë lloj humanoidi i vogël, si “Atom”, një ekzemplar i ngjashëm i gjetur në Kili në 2003.

– Jam i sigurt që dikush në Meksikë tashmë do ta etiketonte atë si alien. Do të doja të isha më i kujdesshëm – tha Ghiaro.

Zbulimi po ngjall debat midis studiuesve dhe entuziastëve të teorive të alienëve, me disa që pretendojnë se është dëshmi e jetës jashtëtokësore, ndërsa skeptikët besojnë se është një fetus njeriu ose ndonjë objekt tjetër tokësor.

Ndërsa kërkimet vazhdojnë, ky zbulim mbetet një enigmë magjepsëse në kërkimin tonë për jetën jashtëtokësore.

LEXO EDHE:

Back to top button