Kongresi nis sot gjykimin e Donald Trump

Kongresi amerikan nis sot gjykimin ndaj ish-presidentit Donald Trump me akuzat e organizimit të kryengritjeve në Kapitol më 6 janar ku mbetën të vrarë 5 persona, mes të cilëve një zyrtar policor. Nëse faktohen akuzat dhe Trump dënohet, atij i ndalohet rikandidimi për të njëjtin post. Pala përfaqësuese e mbrojtjes ndërkohë kërkon rrëzimin e akuzave për sa kohë që shkarkimi i Trump nuk mund të jetë më një mundësi. Gjithsesi, për të dënuar Trumpin, demokratëve iu duhen edhe 17 vota nga pala republikane, çka sipas gjasave vështirë se arrihet.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button