Kopkë pule në salcë mustardë, qepë dhe proshutë

Ato janë zier në një salcë aromatike mustardë, qepë dhe proshutë – një pjatë e shijshme për një drekë paksa ndryshe.

Mishi i pulës është jashtëzakonisht i shëndetshëm dhe çdo pjesë e mishit mund të përdoret për të përgatitur pjatën. Mishi i bardhë është më i popullarizuari dhe ka receta të panumërta për përgatitjen e tij, por shkopinjtë e daulleve janë edhe më të lëngshëm dhe më të shijshëm, veçanërisht nëse i bëni në këtë salcë të mrekullueshme mustardë dhe proshutë. Ju nuk keni nevojë të jeni një kuzhinier profesionist për ta bërë këtë pjatë të funksionojë, dhe është më mirë të shërbehet me një pjesë të orizit ose pure patatesh.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 kg kopka pule
  • 150 g proshutë
  • 2 qepe
  • 1 lugë çaji trumzë
  • 6 thelpinj hudhre
  • 3 lugë mustardë
  • 1 lugë çaji kokrra piper
  • 1 lugë gjelle miell
  • 700 ml ujë
  • majdanoz
  • 2 gjethe dafine
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

E lyejmë mishin me kripë dhe piper nga të dyja anët dhe më pas e fërkojmë mirë. Në një tigan të nxehur që e keni lyer pak me yndyrë, skuqeni për 5 minuta nga të dyja anët. E heqim mishin, më pas shtojmë proshutën e grirë dhe kur të jetë skuqur edhe ajo e heqim nga tigani. Hidhni hudhrën e grirë, më pas kripë dhe piper. Shtoni qepën dhe kur të zbutet pas një minute, shtoni mustardën. Spërkatni kokrrat e piperit dhe përzieni. Më pas shtoni miellin, përzieni dhe derdhni ujë. Ktheni mishin dhe proshutën, vendosni gjethen e dafinës dhe mbulojeni, ziejini në temperaturë të ulët për rreth 45 minuta. Spërkateni me majdanoz të grirë.

LEXO EDHE:

Back to top button