Koshi i plehrave më i shpejtë “fluturon” me 100 km/h

Koshi i plehrave më i shpejtë “fluturon” me 100 km/h

Besoni apo jo, ka edhe një shofer.

Njerëzit, dhe veçanërisht ata që kanë prirje për sportin, kanë dashur gjithmonë që gjërat të jenë më të shpejta, më të larta, më të fuqishme…

Kjo është shumë e dukshme në botën e makinave, një domen që ka pasur gjithmonë kandidatë interesantë për Librin e Rekordeve Guinness.

Një arritje e tillë është për shkak të Chris Rollins, i cili arriti të bëjë që një kosh plehrash të lëvizë me më shumë se 100 km/h.

Edhe më interesant se informacioni se ai ka vozitur me 101 km/h është se me këtë makinë ai ka rrëzuar kovën që “arriti” të lëvizte me 77 km/h.

Pikërisht kështu, është një person tjetër që i lindi ideja për të motorizuar një kosh plehrash dhe të përpiqet ta drejtojë atë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Është e qartë për të gjithë se drejtimi në një mjet të tillë nuk është aspak i sigurt. Gjatë aventurës së tij dymujore, Chris Rollins për pak sa nuk theu qafën.

Për të thyer rekordin, Rollins përdori një motor të fuqishëm 12 kuaj fuqi, i cili ndodhet në vetë rezervuarin, i cili shërben si një vend për pilotin. Një hapje e vogël në rezervuar është dritarja e vetme e Rollins drejt botës gjatë vozitjes. Klaustrofobik, apo jo?

 

LEXO EDHE:

Back to top button