Krimet e luftës, OKB do të dërgojë hetues të të drejtave të njeriut në Ukrainë

Krimet e luftës, OKB do të dërgojë hetues të të drejtave të njeriut në Ukrainë

Organizata e Kombeve të Bashkuara do të dërgojë tre ekspertë të të drejtave të njeriut në Ukrainë, më vonë gjatë këtij muaji. Këta ekspertë do të investigojnë rastet e dhunës dhe abuzimet.

Komisionerët, të cilët janë anëtarë të komisionit të pavarur ndërkombëtar të OKB-së për hetimin mbi Ukrainën, do të vizitojnë disa vende, duke përfshirë qytetet Lviv, Kiev, Kharkiv dhe Sumy, nga 7 deri më 16 qershor.

Ata do të kenë takime me viktima të dhënës apo abuzimit, dëshmitarë dhe njerëz që janë zhvendosur, si dhe zyrtarë qeveritarë.

LEXO EDHE:

Back to top button