Kroacia pret deri 1000 raste të reja në ditë me koronavirus

Ministri i Shëndetësisë së Kroacisë, Vili Beros e përshkroi situatën me koronavirus në Kroaci si shqetësuese, pas raportimit të një rekordi prej 748 infeksioneve të reja.

- Advertisment -

“Situata është shqetësuese, por jo për t’u habitur. Rrethanat në muajin e kaluar, si dhe rrethanat në Evropë dhe botë, tregojnë se numri i rasteve të reja po rritet kudo, si dhe në Kroaci,” tha Beros për RTL.

Ai shtoi se grumbullimet më të mëdha të njerëzve në muajin e fundit kanë gjeneruar disa ‘vatra të nxehta’ që kanë shkaktuar një rritje të tillë.

“Përveç kësaj, ekziston një mot i ftohtë dhe fakti që ne jemi më brenda dhe kjo ka ndikuar në rritjen e numrit të njerëzve të infektuar. Do të ketë edhe më shumë njerëz të infektuar, kështu që ne duhet të veprojmë me përgjegjësi dhe të respektojmë masat,” tha Beros.
Ai nuk përjashtoi mundësinë që të ketë më shumë se një mijë njerëz të infektuar në Kroaci çdo ditë.

“Është e mundur që numri i infeksioneve të reja do të rritet në ditët në vijim. Sidoqoftë, është veçanërisht e rëndësishme të kuptojmë se duhet të veprojmë me përgjegjësi dhe të respektojmë masat, përndryshe numrat do të rriten dhe më tej”, tha Beros.

LEXO EDHE:

Back to top button