Kur do të “lëshojmë” një variant të ri Covid?

Kur do të "lëshojmë" një variant të ri Covid?

Telegrafi britanik ka marrë një numër të madh mesazhesh WhatsUp të shkëmbyera mes ministrave dhe nëpunësve civilë. Në rolin kryesor është ish-sekretari i Shtetit për Shëndetësinë, Matt Hancock, i cili planifikoi një fushatë për të “lëshuar” një variant të ri të Covid-it, për të shkundur brekët e publikut.

“Dosjet e karantinës” përmbajnë mbi 100,000 mesazhe dhe tregojnë, ndër të tjera, se si qeveria përdori taktika frikësuese për të detyruar respektimin e karantinave dhe masave të tjera kufizuese.

Në një nga mesazhet, Simon Case, sekretari i kabinetit, shkruan se “faktori i frikës / fajit” është “jetik” në “përforcimin e mesazheve” gjatë bllokimit të tretë kombëtar në janar 2021.

Muajin e kaluar, Matt Hancock, atëherë sekretari i shëndetësisë, sugjeroi në një mesazh se varianti i ri i Covid-it që ishte shfaqur në atë kohë do të ishte i dobishëm në përgatitjen e terrenit për bllokimin e ardhshëm, sepse do t’i trembte njerëzit dhe do t’i bënte ata të bindur.

Në një bisedë të 13 dhjetorit në WhatsApp, Damon Poole – një nga këshilltarët e mediave të Hancock – informoi shefin e tij se deputetët konservatorë ishin tashmë të zemëruar me perspektivën e masave më të ashpra Covid dhe sugjeruan që ata të nisnin një fushatë me llojin e ri. Për këtë, Hancock përgjigjet se “publiku do të marrë brekët e tij në një bandë mbi tendosjen e re.”

Ishte një variant tnr kent i Covid-it, për shkak të të cilit Krishtlindjet u anuluan në 2020.

LEXO EDHE:

Back to top button