Kur filloni të shihni rezultate nga ushtrimet e forta?

Sa ndryshime do të vini re varet kryesisht nga niveli i fitnesit tuaj përpara se të filloni të ushtroheni, shpjegon instruktorja e fitnesit Amanda Hughes.

“Nëse nuk keni ushtruar kurrë më parë, mund të prisni të shihni rezultate shumë më shpejt se dikush që është stërvitur për vite me radhë, sepse trupat e tyre janë në formë më të mirë”, tha Hughes.

“Të gjithë jemi të ndryshëm në shumë segmente, kështu që shpejtësia me të cilën shohim ndryshime në trupin tonë do të jetë e ndryshme për secilin person”, shtoi ajo.

Ajo shpjegoi gjithashtu se nëse i përmbaheni regjimit tuaj të stërvitjes dhe stërviteni nga tre deri në pesë herë në javë, mund të prisni rezultate brenda një ose dy muajsh.

“Megjithatë, disa variabla do të ndikojnë në rezultatet, si gjendja fillestare e trupit tuaj dhe, natyrisht, dieta juaj”, tha Hughes.

Gjurmo përparimin

Është e lehtë të tallesh me selfie të pafundme në Instagram, shkundje dhe foto para dhe pas, por dokumentimi i stërvitjeve në këtë mënyrë mund të jetë i dobishëm për t’ju mbajtur të motivuar.

Pavarësisht nëse po filloni një program të ri palestër ose po shkoni në një klasë të re gjimnastike, Hughes ofron këshilla të rëndësishme për t’ju motivuar dhe për t’ju ndihmuar të arrini rezultatet që dëshironi.

Pavarësisht nëse vendosni t’i ndani këto foto në publik apo jo, fotografimi i trupit tuaj në fillim të udhëtimit tuaj të fitnesit dhe gjatë tij ju lejon të shihni qartë se sa larg keni arritur.

“Edhe pse ndryshimet fillestare do të jenë të vogla, këto rezultate do të jenë më të dukshme me kalimin e kohës”, tha Hughes.

Jini realistë në pritjet tuaja

“Jini progresiv me stërvitjet tuaja dhe mendoni për pikën tuaj fillestare,” këshillon Hughes, duke shtuar: “Nëse sapo po filloni, mund të jetë më mirë të bëni dy deri në tre seanca në javë dhe një plan realist dhe i qëndrueshëm do t’ju ndihmojë të qëndroni. konsistente.”

Gjeni ushtrime që ju pëlqejnë vërtet

Shumë njerëz edhe pas disa kohësh nga fillimi i stërvitjes ende me ngurrim shkojnë në stërvitje dhe e përjetojnë atë si një përvojë jo shumë të këndshme.

Me të vërtetë nuk ka pse të jetë kështu, sepse palestrat e sotme ofrojnë një shumëllojshmëri ushtrimesh – nga boksi te joga – gjithçka që duhet të bëni është të gjeni atë që ju pëlqen vërtet.

“Gjetja e diçkaje që ju pëlqen është çelësi i suksesit tuaj”, thotë Hughes.

Ndihmë nga një mik

Nëse jeni ende duke luftuar për t’u ngritur nga shtrati në mëngjes dhe për të shkuar në një stërvitje të planifikuar ose takim vrapimi, çelësi mund të jetë mbështetja e një miku që është duke ushtruar.

Jo vetëm që do t’ju ndihmojë të jeni të përgjegjshëm nëse përpiqeni të lini duhanin në minutën e fundit, por gjithashtu mund ta kthejë ushtrimin në një përvojë më sociale, e cila mund të jetë shumë e dobishme për mirëqenien tuaj mendore dhe fizike.

“Kur dikush është i interesuar për suksesin tuaj, do t’ju ndihmojë të inkurajoheni dhe thjesht të keni sukses”, përfundon Hughes.

LEXO EDHE:

Back to top button