Larja e atleteve nuk ka qenë kurrë më e lehtë! Thjesht ndiqni këto këshilla!

Larja e atleteve me dorë mund të zgjasë shumë, ndaj nuk është e pazakontë që amvisat të lajnë atletet në lavatriçe. Nëse vendosni t’i lani në makinë, ju këshillojmë që fillimisht të hiqni papastërtitë me një furçë

Mënyra më e mirë për të vendosur se si të lani atletet tuaja bazohet në materialin nga i cili janë bërë.

Atletet prej lëkure dhe lëkure të rrokullisur nuk duhet të lahen kurrë në makinë, pasi ekziston rreziku i lartë i dëmtimit gjatë larjes. Nga ana tjetër, mund të lani lehtësisht kanavacën dhe atletet prej pambuku.

Çfarë duhet të bëni?

Së pari, sigurohuni që të hiqni lidhëset nga të dy atletet dhe nëse është e nevojshme, hiqni shtrojët. Lidhjet e këpucëve mund t’i vendosni në një çantë për larjen e rrobave delikate. Para se të vendosni atletet në lavatriçe, hiqni papastërtitë, baltën, gjethet dhe gjithçka tjetër me një furçë këpucësh. Pas kësaj, vendosni atletet në lavatriçe duke i vendosur në një këllëf jastëku ose një çantë delikate.

Asnjëherë mos i lani atletet tuaja vetëm në makinë, sepse ato do të godasin daullen, por gjithmonë shtoni dy ose tre peshqir.

Çanta poliestër do t’i mbrojnë gjithmonë atletet tuaja, kështu që mund t’i vendosni në to për t’u siguruar që të mos dëmtohen. Ju gjithashtu do të parandaloni që lidhësit të humbasin në makinë.

Gjithashtu, sigurohuni që të lani atletet në një temperaturë të ulët, rekomandohet t’i bëni në 30 gradë.

Pas larjes, mos i vendosni në tharëse ose pranë një burimi nxehtësie, pasi kjo mund të dëmtojë ngjitësin që i mban në vend.

LEXO EDHE:

Back to top button