Lazanja në një mënyrë tjetër

Kur nuk keni idenë se çfarë të përgatisni për drekë dhe jeni të mërzitur nga recetat që keni, gjithmonë mund të bëni një version paksa të ndryshëm të një pjate dhe kështu të merrni një recetë krejtësisht të re që e dini që do të jetë e shijshme që në fillim. Kjo është arsyeja pse ne ju sjellim një ide për këto role të shijshme lazanjash.

Përbërësit e nevojshëm:

për brumin

  • 500 gr miell
  • 1 lugë maja
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 100 ml ujë të ngrohtë
  • 2 lugë vaj
  • 200 ml qumësht të ngrohtë
  • kripë

për mbushjen

  • 1 kokë qepë të kuqe
  • 300 g mish të grirë
  • vaj
  • erëza për lazanja
  • ujë të ngrohtë
  • salcë beshamel
  • djathë

Përgatitja:

Së pari bashkojmë majanë, sheqerin dhe pak ujë për të aktivizuar majanë. Më pas gatuajmë brumin nga përbërësit e mësipërm dhe e lemë të vijë.

Në temperaturë mesatare ziejmë qepën dhe më pas shtojmë mishin e grirë. Nëse nuk ju pëlqen, mund të anashkaloni edhe qepën. Shtoni qesen me erëza me lazanja, më pas ujin e nxehtë. Sigurohuni që të zvogëloni sasinë e ujit në krahasim me recetën tuaj të zakonshme të lazanjave, pasi brumi klasik nuk do të thithë lëngun si makaronat.

Kur mishi të jetë gati, lëreni mënjanë të ftohet pak. Merrni një okllai dhe kthejeni brumin në një drejtkëndësh. Më pas mbulojeni me salcë beshamel që mund ta bëni vetë ose ta blini. Disa njerëz nuk e pëlqejnë beshamelin, ndaj mund ta zëvendësoni këtë përbërës me një salcë tjetër.

Përhapeni mishin në mënyrë të barabartë mbi brumë dhe grijeni djathin mbi të. Hapeni brumin me kujdes dhe më pas priteni në copa. I radhisim ne tepsi te shtruar me leter furre dhe i pjekim ne furre te ngrohur ne 200°C per rreth 20 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button