Lista e vendeve më të bukura në botë për vitin 2023, ja kush është në krye

Lista e vendeve më të bukura në botë për vitin 2023, ja kush është në krye

Kotor  – Revista “Time Out” prezantoi listën e saj me 30 vendet më të bukura në botë për vitin 2023. Në vendin numër 1 është Kotorri i Malit të Zi.

Duke vënë në dukje se zgjedhja e vendeve më të bukura në botë nuk është një detyrë e lehtë, “Time Out” thekson se lokacionet në listë janë zgjedhur nga rrjeti i shkrimtarëve të udhëtimit botëror që kanë përjetuar bukurinë e këtyre vendeve. Kështu, vendi i parë shkoi në Gjirin e Kotorrit, për të cilin thuhet se është “Deti Adriatik në qafat e ngushta të Alpeve të thepisura Dinarike” duke i dhënë formë këtij trupi ujor, siç e përshkruan artikulli.

– Këtu, i vendosur midis ujit dhe shkëmbit, është qyteti i vjetër trekëndor, mesjetar i Kotorrit, me kështjellën e tij sfiduese të gravitetit që lëviz me zigzage përgjatë shkëmbinjve sipër, thotë bashkëpunëtori i revistës – Paul Stafford.

Islanda doli e dyta në listë, e ndjekur nga Erg Chebi në Marok, Mont Saint Michel, Francë, Xhamia e Madhe Sheikh Zayed në Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Ella në Sri Lanka.

LEXO EDHE:

Back to top button