Llojet e djathit që mund të hahen nga personat me kolesterol të lartë

Nivelet e larta të kolesterolit kontribuojnë në zhvillimin e sëmundjeve të zemrës, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve. Sigurisht, dieta është e rëndësishme për të parandaluar këtë problem. Ka disa lloje djathi që mund të vazhdoni të hani me siguri nëse keni kolesterol të lartë.

Mocarela përmban një sasi të vogël të yndyrës së ngopur. Nutricionistja Cheryl Mussato tha për Eat This, Jo That se ky lloj djathi mund ta mbajë zemrën tuaj të shëndetshme dhe është gjithashtu i mirë për tretjen.

Djathi i freskët i lopës është gjithashtu i dobishëm sepse është i ulët në yndyrë dhe i lartë në proteina. Studimet kanë treguar se mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të gjirit. Ai gjithashtu përmban fosfor, i cili është veçanërisht i dobishëm për gratë shtatzëna.

Nutricionistja Leslie Bonci rekomandon djathin feta : 30 gramë përmban afërsisht 5 gramë yndyrë, që është dukshëm më pak se djathrat e tjerë. Feta dhe domatet qershi janë një kombinim ideal nëse doni të hani shëndetshëm dhe të ruani zemrën.

Ricotta është gjithashtu një djathë me pak yndyrë. Megjithatë, duhet theksuar se në fakt nuk është djathë pasi bëhet nga hirra që mbetet pas përgatitjes së djathrave të tjerë. Një paketë përmban afërsisht 50 kalori dhe 4 gram yndyrë.

LEXO EDHE:

Back to top button