LSM shpall padi kolektive ndaj një pjese të pushtetit qendror

LSM shpall padi kolektive ndaj një pjese të pushtetit qendror

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë shpalli padi kolektive kundër një pjese të pushtetit qendror dhe një pjesë të vetëqeverisjes lokale, për mos harmonizim të marrëveshjeve kolektive sipas Ligjit për pagë minimale.

Siç tha sindikalisti i parë, Darko Dimovski, padia do të bëhet para organeve të drejtësisë vendore dhe të huaja dhe në të nuk do të përfshihen organet që respektojnë ligjin.

“Sa i përket grevës, ne po shkojmë më tej me forma të tjera të presionit dhe shprehjes së pakënaqësisë ku nuk kemi marrë asgjë, përkatësisht ministritë dhe institucionet e tjera nën pushtetin qendror. Po shkojmë më tej edhe në pushtetin vendor, ku nuk kemi bërë rregullim pagash. Lufta vazhdon deri në plotësimin e kërkesave tona.

LEXO EDHE:

Back to top button