Macron: Ne nuk duam një luftë të re botërore, por kjo do të zgjasë

Macron: Ne nuk duam një luftë të re botërore, por kjo do të zgjasë

Franca dëshiron të ndalojë konfliktin ushtarak në Ukrainë pa ndërhyrë në të dhe nuk dëshiron një luftë të re botërore, tha sot presidenti francez Emmanuel Macron.

“Ne duhet të jemi të përgatitur për faktin se lufta në Ukrainë do të vazhdojë për një kohë të gjatë. Vera dhe fillimi i vjeshtës do të jenë të vështira. Ne duam të ndalojmë luftën pa u përfshirë në të. Ne nuk duam një botë të re luftë”, tha Macron në një intervistë për kanalet televizive TF1 dhe France 2.

Sipas tij, Parisi duhet të vazhdojë të ndihmojë Ukrainën dhe të bëjë presion ndaj Rusisë me sanksione të reja.

Macron paralajmëroi gjithashtu se Franca duhet të përgatitet për skenarin më të vështirë, që nënkupton që Rusia të ndalojë plotësisht furnizimet me gaz.

“Mund të na duhet të kalojmë pa gazin rus. Ky është një skenar shumë i vështirë, por ne duhet të jemi gati për të”, tha i pari i shtetit francez.

Më herët, zëdhënësi i kabinetit francez, Olivier Veran tha se ekziston një rrezik serioz i mungesës së gazit në Evropë nëse ndërpritet furnizimi me gaz nga Rusia. 

LEXO EDHE:

Back to top button