Marrëveshja për targat, LDK: Qeveria barazoi policinë me barrikaduesit

Lidhja Demokratike e Kosovës, ka kritikuar Qeverinë për marrëveshjen e Brukselit rreth targave, kjo pasi sipas tyre është bërë një hap para dhe dy mbrapa, duke shtuar se me këtë marrëveshje “janë barazuar policët me barrikaduesit”.

- Advertisements -

Kjo parti opozitare theksoi se e kanë mbështetur Qeverinë rreth zbatimit të reciprocitetit për targat, pasi besojnë që përmes dialogut arrihet zgjidhja e problemeve.

“Në vend të shtrimit të sovranitetit e ligjshmërisë, sot, Qeveria e Kosovës, u tërhoq dhe dorëzoi këtë sovranitet tek një palë e tretë”, thuhet në komunikatën e LDK-së.

“LDK-ja po ashtu kundërshton fuqishëm, legjitimitetin e tabelave të qyteteve të Kosovës të lëshuara në Serbi. Vazhdimi i përdorimit të tyre është po ashtu prapakthim. Asnjë tiketë ngjitëse, asnjë masë tjetër, nuk mbulon gabimin e rëndë që Qeveria e Kosovës ka bërë sot”.

“Marrëveshja e sotme është marrëveshja e vitit 2016, e quajtur dikur ‘marrëveshje e turpit’ nga po këta që e riaktivizuan sot, por e degraduar, meqë rendin dhe ligjin në veri më nuk mund ta ushtrojnë institucionet e Republikës së Kosovës pa i lejuar Serbia”.

LEXO EDHE:

Back to top button