Mashtrimi i shekullit: “Enigma” – një mister në botën e diamanteve

Mashtrimi i shekullit: “Enigma” – një mister në botën e diamanteve

Diamanti i zi më i madh në botë u shit nga Sotheby’s në ankand vitin e kaluar dhe u pagua në kriptomonedhë.

Megjithatë, klienti, i cili ishte i panjohur në atë kohë, tani është zbuluar se ishte një mashtrues i kriptove.

Diamanti i zi i quajtur “Enigma” është një nga diamantet më misterioze në botë.

Kushdo që i barazon diamantet me gurët me gaz do të zhgënjehet, pasi “Enigma” është me ngjyrë mat dhe rrezaton një atmosferë misterioze, raporton Frankfurter Algemaine Zeitung (FAZ).

Emri i dhënë diamantit, “Enigma”, është një fjalë me origjinë greke dhe ka një kuptim të duhur – një gjëegjëzë – pasi shumë mistere rrethojnë këtë gur të çmuar.

Diamanti dihet se peshon 555 karat dhe është renditur në Librin e Rekordeve Botërore Guinness.

“Enigma” është e ashtuquajtura karbonado, një diamant i zi. Ata janë jashtëzakonisht të rrallë dhe janë ndër diamantet më të vjetër në botë.

Ndërsa Toka u formua rreth 4.6 miliardë vjet më parë, ekspertët besojnë se diamanti i rrallë i zi është midis 2.6 dhe 3.8 miliardë vjet i vjetër dhe u formua kur një meteorit ose asteroid goditi Tokën.

Tani, megjithatë, ka dalë se ky diamant është blerë në ankand nga një mashtrues i kriptove, i cili ka nxjerrë miliona dollarë nga investitorët përmes mashtrimeve të ndryshme.

Tani ai akuzohet për mashtrim dhe disa media raportuan se është biznesmeni dhe influencuesi Richard Hart, i cili tregton kriptovaluta dhe ka një ndjekës të madh në YouTube dhe rrjetet sociale.

LEXO EDHE:

Back to top button