Mbeti i bllokuar nga karantina, 20-vjeçari bën 3480 km me biçikletë për tu kthyer në shtëpi


Studenti 20-vjeçar i kolegjit Grek ishte ngecur në Skoci, ku studion, pa pasur mundësi të kthehej në Athinë ndërsa fluturimet ishin mbyllur për shkak të pandemisë.

Kështu që ai vendosi ta bëjë këtë distancë me biçikletë në një rrugë prej 2,175 milje.

” Dhe mësova shumë gjëra për veten time, për kufijtë e mi, për pikat e forta dhe të dobëtat e mia. Dhe unë do të thoja se me të vërtetë shpresoj se udhëtimi frymëzoi të paktën një person të dilte nga zona e rehatisë dhe të provoj diçka e re.”

Papadimitriou, tani që do të fillojë vitin e tij të tretë të studimeve në Universitetin e Aberdeen, thotë se ishte në ditët e fundit të marsit kur ai vendosi të kërkonte për një fluturim për në shtëpi, me shpresën se do ta mundë shpejtësinë e përhapjes së koronavirusit në Evropë.

Shumica e miqve të tij kishin ikur tashmë, por ai thotë se ai ndenji për t’u siguruar që nuk do të humbasë asnjë mësim. Ai rezervoi tre fluturime – por të gjitha u anuluan.

“Deri në fillim të prillit e dija se do të kaloja të paktën muajin tjetër në karantinë në Aberdin,” tha ai.

Por më pas atij i lindi ideja për të udhëtuar me sardele të konservuara, një biçikletë dhe një tendë.

Ai thotë se kishte garuar në një garë në vitin 2019 dhe kishte trajnuar shkurtimisht këtë vit për disa javë – por kjo ishte përtej përvojës së çiklizmit që ai mbartte me vete.

Fillimisht, ai thotë se ideja ishte më shumë një “ëndërr”.

Por së shpejti ai filloi të blejë pajisjet që do t’i duheshin. Bleu një biçikletë, u tha miqve të tij dhe ua rrëfeu lajmin prindërve të tij.

Ata u pajtuan, thotë ai, kryesisht sepse “menduan se ishte thjesht një ide që unë përfundimisht nuk do ta bëja”.

LEXO EDHE:

Back to top button