Mbretëresha e Verës: Disa arsye pse duhet të hani misër
Mbretëresha e Verës: Disa arsye pse duhet të hani misër
Kjo kulturë drithëra lulëzon mirë në rajonin tonë, kështu që ju mund ta hani atë sezonalisht, të freskët dhe të prodhuar në shtëpi.
Përfitimet shëndetësore të misrit janë të shumta. Përveçse është pa gluten, misri është gjithashtu një burim i mirë fibrash – gjysma e një copë përmban rreth tre gram fibra.
Ndihmon në luftën kundër kolesterolit të lartë dhe rregullon presionin e gjakut. Është i pasur me vitaminë C, magnez, vitamina B dhe është i shëndetshëm sepse ka shumë pak yndyrë – më pak se një gram në një karafil.
Vitamina C është e rëndësishme për rinovimin e qelizave. si dhe për imunitet të fortë, por është edhe një eliksir i mirë kundër plakjes. Vitaminat B janë të rëndësishme për energjinë metabolike, ndërsa magnezi është i shkëlqyeshëm për sistemin nervor dhe kontraktimet e muskujve. Misri është gjithashtu i pasur me antioksidantë, të cilët janë jashtëzakonisht të rëndësishëm për shëndetin.
Ne ju sugjerojmë disa receta për të gatuar misër derisa e kemi në dispozicion sezonal: