Twitter më në fund ka filluar të paguajë krijuesit

Twitter më në fund ka filluar të paguajë krijuesit

Programi i ndarjes së të ardhurave nga reklamat e Twitter për krijuesit më në fund ka nisur dhe platforma tashmë ka filluar të paguajë para për abonentët Blue.

Nisma u njoftua në shkurt nga pronari i Twitter, Elon Musk, por nuk kishte detaje se si do të funksiononte programi. Praktikisht askush nuk mund ta dinte se çfarë të priste, por disa përdorues të profilit të lartë pretenduan se kishin marrë njoftime për depozitat e ardhshme. Një nga përdoruesit, Brian Krassenstein, njoftoi se do të marrë 24,000 dollarë dhe se shpërblimi bazohet në reklamat në përgjigjet ndaj përmbajtjes së përdoruesit.

Programi inkurajon krijuesit që krijojnë përmbajtje popullore dhe shpërblen profile që ndihmojnë Twitter-in të fitojë para si dhe të tërheqë abonentë të rinj Blue. Kështu që krijuesit mund të marrin një pjesë të të ardhurave nga reklamat. Musk theksoi se pagesat do të jenë kumulative, pra do të numërohen që nga dita kur premtoi në shkurt se do të ndajë të ardhurat.

Megjithatë, Twitter e ka vendosur shiritin lart, pasi sistemi i ndarjes së të ardhurave zbatohet vetëm për abonentët e Twitter Blue ose Organizatat e Verifikuara me të paktën 5 milionë përshtypje postimesh në tre muajt e fundit. Ata gjithashtu duhet të kalojnë “shqyrtim njerëzor” dhe t’u përmbahen rregullave të Abonimeve të Krijuesit dhe pagesat do të bëhen përmes një llogarie Stripe. Kompania do të fillojë së shpejti procesin e aplikimit i cili do të aksesohet përmes seksionit të Monetizimit të cilësimeve të profilit.

Qëllimi i Musk është të bëjë Twitter një platformë më tërheqëse për krijuesit e përmbajtjes.

E gjithë kjo mund të mos jetë kështu, sepse javën e kaluar kompania Meta lançoi Threads, një rival në Twitter që në një kohë të shkurtër kaloi shifrën e 100 milionë anëtarëve.

LEXO EDHE:

Back to top button