Mbretëresha e vjeshtës: Pse ftoni është një bombë e vërtetë vitaminash?

Ftua është një bombë vitaminash në vjeshtë, është mjaft i njohur në mjekësinë popullore, përdoret si qetësues për kollën dhe për shqetësimet e stomakut.

E ka origjinën nga Azia jugperëndimore, dhe pjesët mjekësore të saj janë frutat, gjethet dhe farat, dhe lëngu dhe shurupi nga frutat janë veçanërisht të rëndësishëm.

Fruti i ftua është i pasur me vitamina dhe minerale, përmban vitaminë C në sasi të mëdha, pastaj vitaminë B1, B2, niacinë, karotinë, kalcium, magnez, kalium, bakër, natrium, zink, hekur, mangan, natrium, klor dhe squfur. Përveç gjithë kësaj, ftua përmban edhe proteina, fibra vegjetale dhe karbohidrate.

Ftuat janë freskues natyral të shkëlqyer të ajrit. Farat e ftua, kur zhyten në ujë, çlirojnë mukozën që ndihmon me problemet e kollës. Ato janë gjithashtu të pasura me yndyrë, taninë, pektinë, sheqerna dhe më shumë.

Lëngu i ftua shëron kollën, astmën dhe diarrenë, ndërsa ftua i pjekur ose i zier rekomandohet për personat anemikë. Çaji i ftua rekomandohet si një ilaç natyral për të ndaluar diarrenë.

Përfitoni nga sezoni i ftua dhe mos humbisni përbërësit e dobishëm që ofron për ju dhe të dashurit tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button