Më 3 tetor 1949, ndërroi jetë Mid’hat Frashëri

Më 3 tetor 1949, ndërroi jetë Mid'hat Frashëri

Më 3 tetor 1949, në Nju Jork, SHBA, në moshën 69 vjeçare, ndërroi jetë i madhi Mid’hat Frashëri (i njohur gjithashtu me pseudonimet Lumo Skëndo dhe Mali Kokojka), shkrimtari, gazetari, politikani dhe diplomati.

Djali i Abdyl Frashërit, një prej veprimtarëve më të rëndësishëm të Rilindjes Kombëtare Shqiptare. Në vitin 1908 ai mori pjesë në Kongresin e Manastirit.

Në vitin 1942 u bë president i Ballit Kombëtar, një lëvizje antikomuniste gjatë Luftës së Dytë Botërore. Mid’hat Frashëri përmendet si një nga etërit e nacionalizmit modern shqiptar.

 

LEXO EDHE:

Back to top button